Jak zmienić ustawienia prywatności na Twitterze, aby nikt nie mógł zobaczyć moich tweetów

Jako użytkownik Twittera masz możliwość publicznego wyświetlania swoich tweetów lub zachowania ich prywatności. Prywatne tweety są wyświetlane tylko osobom, które Cię obserwują. Domyślnie Twoje tweety są publiczne, ale w dowolnym momencie możesz łatwo zmienić ustawienia prywatności. Zmiany zaczynają obowiązywać natychmiast i wpływają na wszystkie Twoje poprzednie tweety.

Ograniczenia

Po skonfigurowaniu ustawień prywatności w celu ochrony twoich tweetów obowiązują pewne ograniczenia. Na przykład musisz ręcznie zatwierdzać każdą nową prośbę obserwatora - w zależności od ustawień powiadomień otrzymasz wiadomość tekstową lub e-mail z powiadomieniem o nowej prośbie obserwatora. Twoje tweety również nie pojawiają się w wyszukiwarkach. Ponadto, gdy obserwujący przesyła dalej, tylko inni obserwujący mogą zobaczyć tę przesłaną dalej wiadomość.

Ochrona Twoich tweetów

Kliknij ikonę w kształcie koła zębatego na stronie głównej swojego konta na Twitterze, wybierz „Ustawienia”, a następnie kliknij kartę „Bezpieczeństwo i prywatność”, aby wyświetlić wszystkie opcje ochrony konta. Zaznacz pole „Chroń moje tweety”, a następnie kliknij „Zapisz zmiany”. Aby potwierdzić zmiany, musisz ponownie wprowadzić hasło. Potwierdź, że Twoje tweety są teraz prywatne, wyświetlając swój profil: obok nazwy użytkownika w nagłówku powinna pojawić się ikona kłódki.