Jak zresetować swoją pierwszą stronę w YouTube

Kiedy Twój kanał YouTube zaczyna wyglądać na zagracony niechcianymi treściami, YouTube udostępnia opcje usuwania miniatur filmów wyświetlanych u góry ekranu. Dostęp do narzędzi „Menedżer filmów” i „Mój kanał” spowoduje wyświetlenie list, na przykład rejestrujących oglądane i ulubione filmy, i pomoże Ci usunąć te treści. W zaktualizowanych kategoriach, takich jak „Ulubione” i „Do obejrzenia”, wzdłuż nagłówka kanału będą wyświetlane szare pola z małymi symbolami i bez kadrów z filmów.

Oglądaj historię

1

Kliknij swoją nazwę użytkownika i wybierz „Mój kanał”.

2

Kliknij „Historia oglądania” na pasku bocznym, aby wyświetlić listę obejrzanych filmów i miniatury.

3

Kliknij „Wyczyść całą historię oglądania” w menu, a następnie kliknij „Wyczyść całą historię oglądania” w wyskakującym okienku, aby potwierdzić. Twoja historia oglądania nie będzie zawierała listy. Nad listą historii oglądania pojawi się komunikat: „Twoja historia oglądania została wyczyszczona”.

Playlisty

1

Kliknij swoją nazwę użytkownika i wybierz „Mój kanał”.

2

Kliknij „Playlisty” na pasku bocznym, aby wyświetlić listę miniatur filmów.

3

Kliknij niebieski tytuł playlisty, aby otworzyć listę filmów, a następnie kliknij „Edytuj playlistę”.

4

Kliknij, aby zaznaczyć pola wyboru obok miniatur wideo. Kliknij menu „Czynności” i wybierz „Usuń filmy z playlisty”.

Obejrzyj pózniej

1

Kliknij swoją nazwę użytkownika na pasku nawigacyjnym i wybierz „Mój kanał” z listy rozwijanej.

2

Kliknij „Do obejrzenia” na pasku bocznym, aby wyświetlić listę zapisanych filmów.

3

Kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru obok każdej miniatury, a następnie kliknij „Usuń” na pasku menu.

Ulubione

1

Kliknij swoją nazwę użytkownika i wybierz „Menedżer filmów”.

2

Kliknij „Ulubione” na pasku bocznym, aby wyświetlić tę listę.

3

Kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru obok miniatur wideo, a następnie kliknij „Usuń”.

Lubi

1

Kliknij swoją nazwę użytkownika i wybierz „Menedżer filmów”.

2

Kliknij „Lubię” na pasku bocznym, aby wyświetlić listę.

3

Zaznacz pole wyboru obok miniatur filmów, a następnie kliknij „Usuń”.