Jak spojrzeć na wcześniejsze logowania na Facebooku

Odpowiedzialność za monitorowanie strony Twojej firmy na Facebooku to coś więcej niż tylko interakcja z klientami; chodzi również o uniemożliwienie dostępu do konta nieautoryzowanym użytkownikom. Ponieważ strona Twojej firmy jest połączona z osobistym kontem na Facebooku, konieczne jest, abyś uważnie obserwował swoje konto, regularnie monitorując historię logowania. Umożliwi to przeglądanie informacji o tym, kto uzyskał dostęp do Twojego konta, dzięki czemu możesz natychmiast zakończyć nieautoryzowany dostęp.

1

Zaloguj się na swoje konto na Facebooku i kliknij ikonę koła zębatego w prawym rogu ekranu. Wybierz „Ustawienia konta” z menu rozwijanego.

2

Kliknij kartę „Bezpieczeństwo”.

3

Kliknij opcję „Aktywne sesje” znajdującą się u dołu strony Ustawienia prywatności. Spowoduje to wyświetlenie listy Twoich obecnych i przeszłych logowań na Facebooku, w tym lokalizacji, w której nastąpiło logowanie, typu urządzenia używanego do uzyskania dostępu do witryny oraz dnia i godziny logowania.

4

Wybierz link „Zakończ działanie” po prawej stronie loginu, aby natychmiast wylogować się z tej lokalizacji. Musisz wykonać tę czynność tylko wtedy, gdy istnieją loginy, których nie rozpoznajesz.