Jak się dowiedzieć, czy ktoś Cię zablokował na Facebooku

Jeśli użytkownik zablokuje Cię na Facebooku, jego oś czasu jest już dla Ciebie widoczna, a jego profil nie pojawia się w wynikach wyszukiwania ani na listach znajomych. Nie możesz wysyłać wiadomości ani zaproszeń do znajomych do osoby, która Cię zablokowała. Ponieważ Facebook sprawia, że ​​wygląda na to, że użytkownik nie ma już konta w serwisie, może być trudno ustalić, czy ktoś Cię zablokował, czy usunął swoje konto. Jeśli klient, pracownik lub inny kontakt biznesowy nagle zniknął z Twojej listy znajomych, krótkie śledztwo ujawni, czy zostałeś zablokowany.

1

Zaloguj się do swojego konta na Facebooku, a następnie wprowadź w pasku adresu przeglądarki internetowej adres URL powiązany z kontem użytkownika. Jeśli nie znasz adresu URL powiązanego z profilem użytkownika, wpisz imię i nazwisko użytkownika w pasku wyszukiwania Facebooka.

2

Wybierz opcję „Zobacz więcej wyników”, jeśli profil użytkownika nie pojawia się na pierwszym ekranie wyników. Kliknij „Ludzie” w lewej kolumnie, a następnie wprowadź lokalizację, wykształcenie lub miejsce pracy na podanym obszarze, jeśli jest znany, aby zawęzić wyniki.

3

Wyloguj się ze swojego konta na Facebooku, jeśli użytkownik nie pojawia się w wynikach wyszukiwania lub konto użytkownika nie ładuje się po przejściu do odpowiedniego adresu URL.

4

Rozpocznij nowe wyszukiwanie użytkownika w wyszukiwarce. Jeśli użytkownik pojawi się w wynikach wyszukiwania po wylogowaniu, oznacza to, że został on zablokowany.

5

Wprowadź następującą wyszukiwaną frazę do Google, jeśli konto użytkownika nie pojawia się po przeszukaniu Facebooka: facebook.

Zastąp imię i nazwisko użytkownika. Jeśli użytkownik ma wspólną nazwę, dodaj również miasto rodzinne lub aktualne miasto tej osoby do ciągu wyszukiwania.

6

Otwórz każdy wynik w nowym oknie lub karcie. Jeśli możesz znaleźć profil użytkownika w wynikach wyszukiwania Google, zaloguj się ponownie na Facebooku, będąc na stronie jego konta. Jeśli pojawi się błąd informujący, że użytkownik nie istnieje lub jeśli zostaniesz przekierowany do swojego profilu, zostałeś zablokowany.