Jak usunąć przesłany dalej tweet

Jeśli kiedykolwiek przesłałeś post na Twitterze ponownie i odkryłeś, że później chcesz usunąć go z profilu Twojej firmy na Twitterze, możesz to zrobić jednym kliknięciem myszy. W przypadku tweetów lub ręcznych ponownych tweetów wystarczy kliknąć łącze „Usuń” znajdujące się pod tweetem. Jeśli korzystałeś z funkcji Retweet na Twitterze, tego linku Usuń nie ma, ale łącze Przesłane dalej pod tweetem pełni tę samą funkcję. Nie powoduje to usunięcia tweeta ze strony oryginalnego autora, ale usuwa go z Twojego profilu.

1

Zaloguj się na swoje konto na Twitterze i kliknij przycisk „Ja” u góry strony głównej. Spowoduje to przejście do strony profilu zawierającej listę ostatnich tweetów.

2

Przewiń stronę w dół, aby znaleźć retweet, który chcesz usunąć.

3

Kliknij link „Przesłano dalej” pod retweetem. Ten link pojawia się tylko w tweetach, które przesłałeś ponownie. Po kliknięciu łącza zmienia się on na „Prześlij dalej”. Jeśli odświeżysz przeglądarkę, zobaczysz, że retweet został usunięty z Twojego profilu.

4

Zamiast tego kliknij link „Usuń” pod tweetem, jeśli był to ręczny retweet, czyli każdy wpisany lub skopiowany ręcznie tweet lub retweet wysłany w aplikacji mobilnej za pomocą przycisku „Cytuj”. Spowoduje to usunięcie retweetu.